Tanjung Harapan

When we want to do something yang kita suka tak semua nya tercapai, sometime kita tak dpt buat ape yg kita nak but yang tak pernh lalu difikiran yg akan kita buat. Sama macam couple. Bila kita impikan lelaki yg romantic, maskulin gitu. Tetapi kita akan dapat yg berbeza dari yg kita impikan. Bila kita jangkakan dye romantik padahal tak pon. Cuma romantic dy cara lain. Maybe cara sambut birthday tu kek kena tepek kat muka. Romantik jugak tu kan, walaupon kasar. Samalah cam tajuk kali ni TANJUNG HARAPAN dimana memberi seribu satu harapan yg bae akan memberi harapan. Berbelitkan? Hanya yg menaip je paham. Waktu puncak yang menunjukan betapa cantiknya sunset tiba. Dimana membuatkan ku terfikir kenapa dia yg kupilih? Yes, God know my destiny. Couple dengan orang yg tak pernah terlintas difikiran ni langsung dan telah membahagiakan ku setahun lebih. Well, actually kenal dari umo ku 18 pada tahun 2012, Im totally ignore him about 3 years, never call him, never text, and never think about him but y last year i can accept him be my bae. Mmg susah nak cakaplah if u said sayang. Sangat susah nak syg dy. He good to make me feel love him from time to time sampai lah sekrang sayang pada dia teramat sgt.

2012: You add my wechat, i know that time i open people nearby sebb masa tu bosan yang amat sgt, tak tau nak mesej sapa. Yes kita mmg mesej, tetapi dalam beberapa line sahaja. Maybe 10-20 line kot. Then uncontacted until 2014

2014: U saw me dari hangs dengan kawan, then tegur "Ayn kan?" Omg that time jntung laju sbb takut and terpikir putera mana turun dari kayangan ni. Handsome. haha. Dah lah masa tu 2/3 pagi kot.
Then suddenly we closed, from friend, then u ask being my couple but got reject by me. haha. I want to be ur friend first for 6 month. I promise to know each other and never talk to other guys or meet any guys. Tapi tak sampai 6 bulan, i feel something strange thats make me want to stick with u only. I got more jealous at snooker when ur ex call u. Actually i dont care but when u said Minah tu always call i jadi macam tak tentu hala. Perghh igt sng nak kawal perasaan tu supaya nampak cool depan bae. Susah tau. Nasib baik bae ade buat tawaran kedua nak couple.. Ohh i got shock. and dont want make any postpone lagi. Accept je terus and until now. Insya-Allah dalam proses membuat hubungan yang halal.

Even jauh topik dari tanjung harapan, tetapi tempat ni dan nama tempat ni membuatkan aku ingat tentang harapan yang belum dimiliki dan mungkin akan memiliki atau memiliki yang lain.

Sekian. 

No comments:

Post a Comment

leave ur opinion :)